Afbeelding

Kerkklokken luiden als boodschap van troost en hoop

Algemeen

WEESP De Protestantse Gemeente van Weesp en Driemond laat morgen (woensdag 25 maart) vanaf 19.00 uur de klokken van de Grote Kerk aan de Nieuwstraat luiden. De geloofsgemeenschap wil hiermee een boodschap van bemoediging, hoop en troost over Weesp verspreiden. 

Ook de kerken zijn als gevolg van de coronacrisis dicht en er worden voorlopig geen kerkdiensten gehouden. "Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen toch met elkaar verbinden, over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de Raad van Kerken. In het hele land zullen morgenavond tussen 19.00 en 19.15 uur luidende kerkklokken te horen zijn. 

Livestream
Komende zondag zendt de Protestantse Gemeente Weesp Driemond via een livestream weer een korte kerkdienst uit. Hiermee komt de geloofsgemeenschap tegemoet aan de behoefte aan bezinning die mensen juist nu hebben. Vorige week volgden circa 200 mensen de livestream. Wie aanstaande zondag wil kijken, kan aanaf 9.45 uur klikken op de link die op www.pgwd.nl te vinden is. De korte viering wordt om 10.00 uur uitgezonden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant