Alle Weesper restaurants bereikbaar via één webportaal

B2b

WEESP 'Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open', zo luidt het gezegde. Dat geldt inderdaad ook voor veel ondernemers in Weesp. De horeca is dicht als gevolg van de coronacrisis en ook voor veel winkels zijn het zware tijden. In plaats van bij de pakken neer te zitten, openen ze samen een nieuwe deur: één webportaal voor alle Weesper webshops.

'Wees loyaal: koop juist nú lokaal', viel afgelopen week al op onze website te lezen. De lokale ondernemers van Weesp hebben het momenteel zwaar te verduren. Personeelskosten lopen door, huurkosten tikken door en inkomsten lopen behoorlijk terug. De zorgen zijn groot.

De boodschap: "Laat de grote webshops even voor wat ze zijn. Laat de landelijke ketens even het spek van de botten knagen: steun uw lokale ondernemers. Dat kan al met een bloemetje bij de lokale bloemist. Ook de lokale restaurantjes en horeca hebben het zwaar. Maak eens gebruik van de bezorgservice of take-away. Koop je spullen in het centrum van Weesp in plaats van bij Bol.com. Juist nu kunnen we elkaar meer dan ooit ondersteunen!"

Thuis 'uit eten'
De bestrijding van het coronavirus valt of staat met het mijden van sociaal contact. Daarom zijn op last van de overheid de cafés en restaurants tot ten minste 6 april dicht. Veel mensen houden er rekening mee dat de maatregel wordt verlengd, zeker nu sinds maandag het verbod op bijeenkomsten (ook kleinere samenkomsten) is afgekondigd tot 1 juni. Veel restaurants spelen hierop in door te kiezen voor afhalen en bezorgen of - als ze dat al deden - de bezorgcapaciteit verder uit te breiden. Dat betekent dat je in plaats van uit eten gaan je favoriete gerecht contactloos aan huis kunt laten bezorgen. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt: van een snelle maaltijd na een lange dag werken tot een compleet menu als je jezelf of je gezin eens goed wilt verwennen nu het leven verder best saai is.

Alle Weesper horeca waar je eten kunt bestellen is nu te vinden op WelkominWeesp.nl.

Winkels
Er wordt ook nog contact gezocht met lokale winkels. Zij mogen (vooralsnog) openblijven, maar hebben evengoed last van forse omzetderving nu steeds meer mensen gehoor geven aan de oproep om alleen de deur uit te gaan als dat echt nodig is. En ja, ondertussen zijn er nog steeds mensen jarig of zoveel jaar getrouwd, of kinderen groeien uit hun kleding. Ook dit soort artikelen zijn straks waarschijnlijk via dat ene portaal bij de lokale ondernemers te bestellen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant