De markt in Weesp, gisterenmorgen.
De markt in Weesp, gisterenmorgen.

Burgmeester: 'Er blijven mensen die denken: die regels gelden niet voor mij'

Coronavirus

WEESP - De verscherpte maatregelen die het kabinet maandagavond aankondigde om de coronacrisis te bestrijden, geven burgemeester Bas Jan van Bochove meer mogelijkheden om regels te handhaven en eventueel plekken te sluiten. "Ik vind het prima dat het kabinet deze maatregelen afkondigt. Het is helaas noodzakelijk."

"De ziekte grijpt wild om zich heen en je moet mensen zo goed mogelijk beschermen, met name kwetsbare mensen.  Dat betekent dat iedereen, ook wie denkt dat hij onkwetsbaar is, daar een bijdrage aan moet leveren. Ook in Weesp hebben we gezien dat niet iedereen dat serieus nam. Heel veel mensen wel, waarvoor mijn dank en waardering. Maar er blijven mensen die denken dat regels voor iedereen gelden, behalve voor hen."

Grote mond
Gevraagd naar een voorbeeld geeft Van Bochove aan dat er groepen jongeren zijn die toch op allerlei plekken in de stad bij elkaar gaan zitten en daarbij geen afstand bewaren. "Zij zeggen dat dat niet nodig is - ‘want mij overkomt niks’ - hebben een grote mond tegen handhavers en gaan door met hun gedrag als ze daarop worden aangesproken."

Locaties sluiten
Op sportparken mogen mensen niet komen. Op dit moment heb ik geen andere specifieke plekken voor ogen om te sluiten, maar in de nieuwe maatregel kunnen we die op elk moment dat dat nodig is aanwijzen en dan ook optreden en handhaven."

Als een waarschuwing niet helpt, komt de politie erbij. Die kan een boete uitdelen. Dat kan fors oplopen, tot wel 400 euro.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant