Afbeelding

Weesp stelt inning belastingen voor inwoners en ondernemers uit

Algemeen Corona

WEESP - Het college van B en W van Weesp neemt een aantal belastingmaatregelen om Weesper ondernemers en bewoners te ondersteunen tijdens de coronacrisis. 

Wethouder Leon de Lange (Financiën): “Alle Weesper ondernemers en inwoners voelen de gevolgen van de coronacrisis. Kleine ondernemers, bijvoorbeeld van de cafés en winkels, merken meteen het verschil. Met deze maatregelen willen we ze snel enige verlichting bieden.

Versoepeling
Voor ondernemers die in betalingsproblemen komen versoepelt de gemeente Weesp de betaalregels. Ondernemers kunnen voor alle gemeentebelastingen van 2020 uitstel van betaling aanvragen voor een periode van drie maanden en dan wordt de invordering direct stopgezet.

Uitstel
De heffing van enkele belastingen wordt uitgesteld. Ondernemers krijgen hun aanslag reclamebelasting pas op 1 juli 2020. De invordering van precario voor terrassen wordt ook tot 1 juli 2020 uitgesteld. De gecombineerde aanslag voor ondernemers en sportcomplexen wordt uitgesteld tot 1 juli 2020. Ondernemers die tegen betalingsproblemen aanlopen kunnen de gecombineerde aanslag (o.a. onroerendezaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing en reinigingsrecht) gespreid betalen.

Particulieren
Eind maart ontvangen de meeste inwoners de gecombineerde aanslag. Voor particulieren geldt dat zij deze aanslag pas een maand later hoeven te betalen: in mei in plaats van april. Dat geeft burgers tijdelijk wat extra financiële ruimte. Burgers die tegen betalingsproblemen aanlopen kunnen gespreid betalen of een betalingsregeling treffen.

Hiermee snel enige verlichting bieden
Wethouder De Lange: “Ik realiseer me dat we hiermee slechts een begin maken. We blijven scherp op maatregelen die we in het belang van burgers en ondernemers kunnen treffen. En we moedigen ondernemers aan hun ideeën voor samenwerking met ons te blijven delen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant