Afbeelding

Nu de praktijk dicht is, gaat therapeute Renske varen met haar cliënten

B2b

WEESP Door de coronacrisis staan ook ZZP'ers voor uitdagingen. Renske Harte van Harte Haptonomie heeft een creatieve oplossing bedacht om haar cliënten toch te kunnen blijven behandelen nu haar praktijk dicht is: ze gaat met ze varen.  

In haar praktijk ontvangt Renske veel mensen met psychosociale hulpvragen die veelal stressgerelateerd zijn. Maar haar cliënten aanraken, een wezenlijk deel van haptonomie, kan momenteel niet. Daarom biedt ze nu een alternatief waarbij ze haar werk en hobby combineert. 

Renkse is ook vrijwilliger bij Weesp Marketing als schipper van de Vuurlinie en beheerder en deelnemer van het Weesper Sloepennetwerk, maar ook dit ligt stil. Hierdoor heeft ze de ruimte om haar boot in te zetten als alternatieve behandeling. Ze biedt nu vaarsessies aan, waarbij de gevraagde afstand bewaard kan blijven, zodat haar cliënten zich kunnen ontspannen door de combinatie van het kabbelende water, het natuurschoon van de Vecht en Renskes luisterende oor. 

Ze heeft inmiddels al meerdere vaarsessies gedaan en de cliënten zijn enthousiast, zegt ze. Andere mogelijkheden zijn telefonische gesprekken en samen wandelen (uiteraard ook met 1,5 meter afstand van elkaar): "Dit kan ook erg helpen in een tijd waarin mensen zorgen hebben en angstig zijn". 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant