Een auto vol groenten en fruit, het resultaat van een snelle inzamelingsactie.
Een auto vol groenten en fruit, het resultaat van een snelle inzamelingsactie. Foto: Ingrid Voet

Extra groenten en fruit voor Voedselbank

Mensen

WEESP - Een snelle inzamelingsactie onder vrienden en bekenden leverde Sandra van der Spruit een auto vol extra groenten en fruit op om bij de pakketten van de Voedselbank te stoppen.

Iedere week zijn zo'n 50 Weesper huishoudens aangewezen op de Voedselbank om voldoende eten in huis te hebben. En de Voedselbank is weer afhankelijk van wat zij binnenkrijgt. 

Hamsteren
Bijkomstig nadeel van al het hamsteren deze tijd is dat er ook voor de voedselbanken in de supermarkten bijna geen eten overblijft. Het kabinet steunt de 170 voedselbanken daarom, maar extra donaties door particulieren zijn ook zeer welkom.

Dus vroeg Van der Spruit vrienden en bekenden om wel te hamsteren, maar dan voor de Voedselbank. 

Uitgifte gaat door, aanvoer producten onzeker
De uitgifte van de pakketten kan, met wat extra maatregelen, in Weesp nog doorgaan. De producten in de voedselpakketten in Weesp komen van de Voedselbank Gooi en Omstreken. De aanvoer van voedsel is onzeker geworden, vertelt algemeen coördinator Gert Haas. "Zo ging plotseling het distributiecentrum, waar veel centraal ingezameld voedsel vandaan komt, dicht. Gelukkig kwamen er ook net weer veel restaurants en sportkantines vanwege hun sluiting met verse producten."

Ook donaties in de vorm van geld zijn daarom welkom. Dit kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL10 RABO 0383 7380 83 ten name van voedselbank Gooi & Omstreken onder vermelding van 'voedsel' of via de doneerknop op de website www.voedselbankgooi.nl.

In Weesp
Over twee weken wil Van der Spruit de hamsteractie nog eens herhalen, de eerste toezeggingen zijn al binnen. Wie ook mee wil doen, kan een mailtje sturen naar info@s-factor.nl. Daarnaast kunnen mensen iedere donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur lang houdbare spullen doneren bij de ingang van de Grote Kerk aan het Waagplein.

Alle informatie over Voedselbank Weesp is te vinden op de website van de Voedsebank.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant