Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Geen Vechtloop en Geinloop dit jaar

Sport

WEESP De Vechtloop 2020 is afgelast. Het hardloopevenement zou pas plaatsvinden op zondag 28 juni, maar de organisatie komt vanwege de coronamaatregelen die tot minstens 1 juni gelden ook met het opzetten van de Vechtloop in de knoei. 

"Voor de organisatie van de Vechtloop zijn allerlei voorbereidingen nodig, zoals bestuursoverleg, de werving van deelnemers en vrijwilligers en inkoop van materialen legt voorzitter Jakko Mur in een persbericht uit. "Al deze zaken zijn in deze tijd lastig om veilig en zorgvuldig te doen en de kans is groot dat de voorbereidingen toch voor niets zijn. We hebben nog geen idee of en hoe sportevenementen in de tijd na de huidige coronamaatregelen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden."

Geen risico nemen
Als kleine organisatie wil de Vechtloop deze risico’s niet lopen en daarom is besloten de Vechtloop te annuleren: "Wij nemen dit besluit met pijn in het hart. In het 39-jarig bestaan van de Vechtloop is het de eerste keer dat het evenement niet doorgaat. We hopen van harte dat we volgend jaar de draad weer volledig kunnen oppakken en dan een spetterende 39e editie van de Vechtloop kunnen organiseren."

Er hadden zich al 100 deelnemers gemeld. Deze inschrijvingen blijven geldig tot volgend jaar. Wie liever zijn inschrijfgeld retour ontvangt, kan een mail sturen naar info@vechtloop.nl. Het geld wordt dan zo spoedig mogelijk teruggestort. De volgende Vechtloop is op zondag 27 juni 2021. 

Ook Geinloop afgeblazen
Ook de Driemondse Geinloop gaat dit jaar niet door. Dit hardloopevenement stond op de agenda voor zondag 17 mei en valt dus binnen het evenementenverbod dat tot 1 juni geldt. Het bestuur laat weten dat er een nieuwe datum is geprikt: zondag 16 mei 2021. Wie zich al had ingeschreven en ook al betaald had, krijgt zijn geld terug. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant