Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Bloedafnamepost Weesp gesloten

Zorg Corona

WEESP De bloedafnamepost in het Regionaal Medisch Centrum Weesp is sinds maandag 30 maart gesloten. Bloedafname vindt voorlopig alleen plaats op de afnamepoli's in Tergooi Blaricum en Hilversum. 

Met deze maatregel hoopt het ziekenhuis de stroom patiënten met risico op het dragen van het coronavirus zo goed mogelijk te scheiden van de patiënten die het virus niet dragen. 

"Zo kunnen we meer veiligheid aan onze medewerkers bieden bij het uitvoeren van hun werk. We bevragen daarom alle patiënten op de bloedafnamelocaties actief naar het risico op het dragen van het coronavirus", zo meldt Tergooi. 

Thuisafname alleen bij spoed
Thuisafname is alleen nog mogelijk voor spoeddiagnostiek, en na overleg tussen de aanvrager (de huisarts) en het lab van Tergooi. Dit geldt alleen voor patiënten die niet naar Blaricum of Hilversum kunnen komen. Ook deze patiënten worden nadrukkelijk op het risico van besmetting bevraagd. 

De bloedafnamepoli's in Tergooi Blaricum en Hilversum zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 tot 16:30 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant