Afbeelding
Podcast

Vragen aan de burgemeester

Algemeen

WEESP - Welke vraag zou jij aan burgemeester Van Bochove willen stellen, vroegen we onze lezers. Wij legden ze in de wekelijkse podcast aan hem voor.

Wil Smit maakt zich zorgen om de groepjes jongeren die regelmatig rond het verpleeghuis en de seniorenwoningen bij Oversingel te vinden zijn. "Als wij groepjes jongeren zien, en ik heb nu door deze vraag ook een locatie gekregen waar we zouden kunnen kijken, dan gaan wij zeker daar aandacht aan besteden", is de reactie van de burgemeester. "Uit de rapportages van BOA's en de politie blijkt dat zij nog steeds groepen jongeren moeten waarschuwen op allerlei plekken in de stad. En dat is jammer."

Bootjes
Verschillende lezers vragen zich af hoe het gaat met passanten in bootjes die Weesp aandoen. “Voorlopig blijven de bruggen en sluizen in de winterstand bediend worden”, vertelt Van Bochove. “Dus het zal maar heel beperkt mogelijk zijn om aan te leggen in Weesp. Wat dat betreft begint het zomerseizoen dit jaar niet op 1 april. Maar ook hier geldt: aanleggen mag, maar men moet afstand bewaren en men mag niet met grote groepen op een boot.”

Onderhoud
Bert Gentenaar vraagt zich af hoe het gaat met het onderhoud. De gemeente is op alle fronten in de eerste plaats vooral bezig met alle maatregelen die nodig zijn om de crisis te lijf te gaan, reageert Van Bochove. “Het tweede is ervoor zorgen dat onze organisatie blijft doordraaien, ondanks uitval van mensen door ziekte en dergelijke. Er gebeurt nog heel veel. We proberen met de beperkte menskracht die wij hebben knelpunten op te lossen. Maar grootschalig onderhoud, dat zit er niet in nu.”

Met elkaar
"We moeten dit probleem waar we nu met elkaar voor staan ook samen oplossen. Dat is niet van vandaag op morgen het geval, dus we moeten het nog even volhouden. Laten we goed en voorzichtig zijn, op onszelf passen, maar ook kijken naar de mensen om ons heen die een steuntje in de rug, wat hulp, of een boodschap doen, goed kunnen gebruiken", besluit de burgemeester. "Let op elkaar."

Beluister hier de podcast, waarin deze en andere vragen van lezers aan de orde komen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant