Afbeelding

Schoolhek vol tekeningen en brieven aan de juf

Buurt / wijk

WEESP - Voor de juffen en meesters van de Jozefschool begon deze vierde week zonder hun kinderen in de klas vanmorgen met een leuke verrassing.

Het hek van de school hing vol kleurige tekeningen, knutsels en brieven van de leerlingen om hun juffen en meesters te bedanken. En dat ze ze missen, staat ook op veel van de werkjes te lezen.

Het idee kwam van een van de ouders, vertelt Hester Pronk, voorzitter van de ouderraad. Ze hebben nog wel even nagedacht of ze dit superleuke gebaar ook coronaproof konden uitvoeren, maar dat bleek geen probleem. Via de diverse klasse-groepsapps werd een oproepje gedaan om de werkjes zondagavond aan het hek te komen hangen.

Online voorlezen
"We willen de leerkrachten en andere medewerkers zo bedanken voor al hun werk om het digitale onderwijs op te pakken. En ze maken het niet alleen mogelijk, maar ook heel leuk. De kinderen leven thuis echt op als de leerkracht contact met ze heeft. En dat de kleuterjuf ook online voorleest, vinden de kleuters heel erg fijn", vertelt Pronk.

De leerkrachten hebben heel wat te bewonderen en lezen. De collega's die vanuit huis werken, kregen vanmorgen meteen foto's van het versierde hek toegestuurd. Ze hebben al ge-appt dat ze heel blij zijn met dit gebaar van de kinderen en hun ouders.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant