Afbeelding

In de geest van Pasen 6 x een nieuw begin

Mensen

Het is Pasen en dat betekent een extra lang weekend, uitgebreid ontbijten en eieren zoeken. Maar voor veel mensen is deze feestdag veel meer dan dat. Gelovigen vieren de wederopstanding van Jezus Christus. Hiermee is Pasen het feest van de hoop: een nieuw leven, een nieuw begin. 

De redactie van WeesperNieuws Extra dook in het archief en zocht zes mooie verhalen bij elkaar die ook een nieuw begin markeren. Want nu we er vanwege de corona-crisis toch niet op uit kunnen trekken, heb je misschien zin en tijd om lekker te lezen. 

Een frisse start na 114 kilo afvallen


Wesley, Johanne en Marlies Kratz bleken samen een gouden team. Foto: Lennard Blok 

Bijna 800.00 mensen zagen in Obese personal trainer Marloes Kratz haar televisiedebuut maken. Ze hielp Wesley en Johanna uit Bussum bij hun strijd tegen de kilo's en gaf ze hiermee stapje voor stapje hun leven terug. Lees hier het hele verhaal. 


Wat eindexamenleerlingen bezighoudt


Kain en Danny onderzochten de invloed van Amerikaanse Rivierkreeften. Foto: Ingrid Voet

Kun je lachgaspatronen nog gewoon kopen in een winkel in Weesp? Hoe krijg je jongeren aan het bewegen? Kun je ook over de oorlog leren in een game en wat doen Amerikaanse rivierkreeften in Weesp? Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo van het Vechtstede College zochten het uit voor hun profielwerkstuk. Volgend schooljaar beginnen zij - mits geslaagd - aan hun vervolgopleiding. 


A star is born: Sophia wint The Voice of Holland


Met verreweg de mooiste stem van alle deelnemers van The Voice of Holland dit jaar blies de bescheiden Sophia uit Weesp alle concurrenten van het podium af en won ze. Blik hier met ons terug op de finale: "En toen kwam mijn naam. Maar mijn hoofd was helemaal leeg." 


Verloskundige Debby: 'Mooiste beroep ter wereld'

De pas 33-jarige Debbie Klercq brengt in Weesp al bijna elf jaar baby's ter wereld. Sinds een paar maanden heeft ze een eigen verloskundigenpraktijk: De Geboorteboom. Hierdoor hebben zwangeren in Weesp nu meer keuze. Zelf noemt ze haar vak 'het mooiste beroep ter wereld (al wilde ze na de eerste bevalling stoppen). Klik hier voor het interview. 


Er is een bijenbeweging in opkomst


Zonder bijen geen leven. Maar het gaat al jaren niet goed met de bij. Langzaam maar zeker ontstaat er in Weesp nu een soort beweging om iets te doen aan die zorgwekkende bijenstand. Van bloemenveldjes en bijenlinten tot steeds meer bijenhouders. Nu nog een beter maaibeleid. Klik hier voor het hele artikel. 


'Liever een aed dan een gouden klokje.


Nog geen anderhalf jaar geleden zag het leven van Ruben van Velthuysen er heel anders uit. Maar na een hartstilstand op het voetbalveld moest het roer om. Zijn directiestoel werd een hometrainer, nachten doorhalen werden lange wandelingen en de levertijd voor de nieuwste Audi werd een wachtlijst voor de psycholoog. 'Ja natuurlijk is dat klote, maar ik ben er nog.' Het hele interview vind je hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant