Afbeelding
Foto: Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp collecteert digitaal

Algemeen

WEESP Omdat met de collectebus langs de deuren gaan voorlopig niet kan, collecteert het Nationaal Fonds Kinderhulp deze week digitaal. Want juist nu is de hulp die dit fonds kan bieden hard nodig, zegt de Weesper coördinator Marlous Willems. 

De collecte zou eigenlijk deze week plaatsvinden. Wegens het coronavirus is dit echter opgeschort. Een flinke klap voor Nationaal Fonds Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. Uit de stijging in aanvragen blijkt dat de behoefte aan school- en speelmateriaal groot is. 

Stressvolle tijd
Hardwerkende ouders die hun baan (dreigen te) verliezen, gezinnen die 24/7 op elkaar aangewezen zijn en kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen; het is voor iedereen een stressvolle tijd die vraagt om aanpassingsvermogen. Dat geldt des te meer voor gezinnen die in armoede leven. Uit onderzoek van Kinderhulp onder (jeugd)hulpverleners blijkt dat meer dan 40 procent zich zorgen maakt over thuisscholing en ontspanning van de kinderen uit deze gezinnen. In de afgelopen weken zag het fonds al een explosieve stijging van het aantal aanvragen voor school- en speelmaterialen.

Het wegvallen van de collecteweek is dan ook een flinke tegenslag. Kinderhulp beraadt zich nog op alternatieven, maar is ook alvast een digitale collecte gestart. Iedereen kan een bus aanmaken en digitaal collecteren tijdens de collecteweek van 20 t/m 25 april. Klik hier voor de digitale collectebus van Marlous Willems.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant