Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

GGD start vaccinaties meningokokken weer op

Zorg

WEESP Bij (bijna) 14-jarige Weespers valt binnenkort een nieuwe oproep voor een prik tegen de meningokokkenziekte in de bus. de groepsvaccinatie van eind maart werd afgelast, maar de GGD wil vanwege het risico niet langer wachten. Wel gaat die vaccinatieronde heel anders. 

Pakweg 3000 (bijna) 14-jarigen uit 't Gooi en de Vechtstreek krijgen binnenkort opnieuw een oproep om de prik tegen meningokokkenziekte te komen halen. Deze gigaoperatie van Jeugd en Gezin is tussen 28 april en 25 mei en vindt plaats op het Media Park in Hilversum. Normaliter zijn deze vaccinaties in een sporthal, maar vanwege het coronavirus is ook dit gebeuren anders dan normaal. 

The Red House
De betreffende jongeren ontvangen deze keer een individuele uitnodiging in The Red House op het Media Park. Omdat elke tiener nu een persoonlijke afspraak krijgt, ontstaan er - aldus Jeugd en Gezin - geen wachtrijen in een groep en kan iedereen goed afstand houden van elkaar. Bij verkoudheid, benauwdheid of koorts is wel het advies om thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken. Ook zieke medewerkers blijven thuis.

De vaccinaties voor de 9-jarige jongens en meisjes (DTP en BMR) en 13-jarige meiden (HPV) worden uitgesteld tot na de zomervakantie. Met uitstel van een half jaar komt bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar. Het uitstellen van de meningokokkenprik is echter geen optie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant