Afbeelding

Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Advertorial

Heeft u al eens nagedacht over uw uitvaart? Wat zijn de mogelijkheden, uw wensen en wat zijn de kosten voor een uitvaart? Geen dingen om dagelijks over na te denken maar toch doet u er goed aan om u hierin eens te verdiepen.

Een uitvaart kost tegenwoordig gemiddeld 8.000 euro, een behoorlijk bedrag waar uw nabestaanden verantwoordelijk voor zijn als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten. We kunnen ons voorstellen dat u uw nabestaanden niet wilt achter laten met deze kosten. Waar u aan moet denken bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dat beschrijven we in dit artikel.

Wat zijn uw uitvaartwensen?

Allereerst zou u voor uzelf moeten beslissen wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een sobere of een heel uitgebreide uitvaart? Door dit voor uzelf duidelijk te hebben maakt u het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk makkelijker. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie het is dus goed als u al weet wat u wilt om zo de juiste verzekering af te kunnen sluiten.

Welk type uitvaartverzekering?

Als u eenmaal weet wat u uitvaartwensen zijn kunt u zich gaan oriënteren in de verschillende verzekeringen welke er worden aangeboden. Globaal gezien zijn er twee typen verzekeringen namelijk de kapitaal uitvaartverzekering en de natura verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal verzekering zult u een geldbedrag opbouwen door het betalen van premie. Na overlijden zal dit geldbedrag worden uitgekeerd aan een begunstigde die voor u de uitvaart zal gaan verzorgen. De nabestaande die uw uitvaart gaan verzorgen moeten dit zelf regelen. Het voordeel hiervan is dat zij een enorme keuzevrijheid hebben. Het nadeel van de kapitaal verzekering is dat er veel geregeld moet worden in een toch al emotionele periode.

Natura verzekering

U kunt er ook voor kiezen om u te verzekeren voor de producten en diensten voor uw uitvaart. In dat geval is de natura verzekering de beste optie. De uitvaartondernemer zal in overleg met uw nabestaanden uw uitvaart verzorgen. Het voordeel van deze manier van verzekeren is dat uw nabestaanden veel minder te regelen hebben. Hiervoor zal wel een stukje keuzevrijheid ingeleverd moeten worden.

Uitvaartverzekeraars

Nu duidelijk is welk type uitvaartverzekering het beste aansluit bij uw wensen kunt u de uitvaartverzekeringen vergelijken. Door de voorwaarden van de uitvaartverzekeraars en de premies te vergelijken komt u er snel achter wat voor u de goedkoopste en tevens beste uitvaartverzekering zal zijn.

Bij het vergelijken zult u zien dat niet alle verzekeraars beide typen uitvaartverzekeringen aanbieden. De verzekeraars welke wel de verzekering aanbieden van uw keuze kunt u gaan vergelijken. Het is belangrijk om eerst naar de voorwaarden te kijken en daarna pas naar de premie. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u als het goed is maar eenmaal in uw leven. Het is daarom belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten, het is namelijk de enige verzekering welke u ooit nodig gaat hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant