Afbeelding
Foto: Pixabay

'Je kunt ook zelf jongeren aanspreken'

Coronavirus

WEESP  Nadat vorige week donderdag zeven boetes waren uitgedeeld aan jongeren die zich niet aan de coronamaatregelen hielden, hoefden er afgelopen weekend minder waarschuwingen gegeven te worden door handhavers.

De boetes werden uitgereikt in een gerichte, gezamenlijke actie van de gemeente en de politie. Daarna was te merken dat er minder groepsvorming was, meldt burgemeester Van Bochove.

Er wordt scherp gelet op naleving van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar handhavers kunnen niet op ieder moment op iedere plek in de stad zijn, zegt de burgemeester.

Aanspreken of melden
We kunnen ook zelf iets doen als we dingen zien die niet helemaal volgens de regels gaan. “Je kunt jongelui daar op wijzen, sommige groepen luisteren daar ook naar", aldus Van Bochove. Dat durft niet iedereen. "Mensen vertellen mij wel dat ze een keer jongeren hebben aangesproken en dat niet weer doen omdat ze een grote mond kregen of agressief bejegend werden. Je kunt ook ons informeren als je dingen ziet die niet goed gaan. De boa’s reageren op meldingen van de centrale meldkamer."

De meldkamer is, voor dit soort meldingen,  bereikbaar via 0900-8844.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant