Lex Schulp was in de jaren zeventig acquisiteur bij De Nieuwe Weesper.
Lex Schulp was in de jaren zeventig acquisiteur bij De Nieuwe Weesper. Foto: Archief André Verheul sr.

Onder Lex Schulp bereikte de Historische Kring de grootste omvang

Algemeen

WEESP Oud-HKW-voorzitter Lex Schulp is vorige week donderdag (16 april) overleden. Dat heeft de Historische Kring Weesp bekendgemaakt in een extra nieuwsbrief aan de leden. 

"Lex Schulp werd in 1997 voorzitter en bleef dat tot 2004. Veel Weespers kenden hem als advertentieverkoper van ‘de Nieuwe Weesper", zo schrijft het bestuur van de HKW. Onder zijn voorzitterschap bereikte de kring vervolgens met 700 leden haar grootste omvang ooit. 

Lang actief voor HKW
In maart 2004 trad Lex Schulp als voorzitter terug en werd hij opgevolgd door Jaap Ruarus, maar hij bleef nog tot 2006 aan als bestuurslid. "Na zijn vertrek uit het bestuur, organiseerde hij tot 2013 met een aantal (ex-)bestuursleden, waaronder Jan Vogel, Rina Eringaard en Anneke Born nog jaren de succesvolle jaarlijkse ledenexcursies naar historische vestingsteden. Ook drukte hij de uitnodigingen voor de lezingen", aldus de HKW.


In 2017 waren Lex Schulp (rechts) en zijn vrouw Henny 60 jaar getrouwd en kwam de burgemeester op bezoek. 

Koninklijke onderscheiding
De Historische Kring Weesp bewaart goede herinneringen aan Lex Schulp als voorzitter, zo staat in de nieuwsbrief: "Hij was een markante persoonlijkheid en een goed gastheer die met veel humor tijdens (dia)presentaties mooie verhalen over oud-Weesp kon vertellen. Die humor was er ook altijd als hij als HKW-stadsgids met groepen belangstellenden door Weesp liep. Weesp was ‘zijn stadje’ en daar kon hij veel en boeiend over vertellen". Na zijn vertrek uit het bestuur werd hij benoemd tot erelid van de Historische Kring Weesp. Voor zijn maatschappelijke verdiensten ontving hij in 2007 een koninklijke onderscheiding.

Acquisiteur Nieuwe Weesper
Lex Schulp werkte eerst bij margarinefabriek De Valk in Weesp. Later werd hij acquisiteur bij De Nieuwe Weesper en de Perscombinatie. De foto bij dit artikel stamt uit 1973 en is gemaakt door André Verheul sr., die Lex Schulp beschrijft als 'een ijlkoerier uit de eerste generatie'.

De oud-voorzitter overleed volgens de HKW na een kort ziekbed, dat niet te maken had met het coronavirus. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant