Een van de gebruikte verkeersborden.
Een van de gebruikte verkeersborden.

Bezwaar tegen wegslepen bij intocht gehonoreerd

Buurt / wijk

WEESP - Tijdens de intocht van Sinterklaas in Weesp vorig jaar november zijn onterecht auto's weggesleept. De boetes hoeven niet betaald te worden, zo besluit het stadsbestuur na advies van de Commissie voor de bezwaarschriften.

Vanwege de intocht was er in het centrum een parkeer- en ook een inrijverbod ingesteld, waaraan een wegsleepregeling werd gekoppeld. In totaal werden negen auto’s weggesleept. De eigenaren konden deze weer ophalen na betaling van 242 euro.

De Weespers die dit betrof tekenden bezwaar aan aangezien er geen deugdelijke verkeersborden waren gebruikt. Een aantal borden was hergebruikt en de oude tekst was nog zichtbaar, met als gevolg dat de nieuwe slecht leesbaar en onduidelijk was. Verder werd een blauw bord met een P gebruikt met daarin de tekst: verboden te parkeren. Dit is niet het officiële bod dat aangeeft dat je niet mag parkeren.
Ten derde stond op het onderbord bij het inrijverbod op de hoek Breedstraat/Nieuwstad de tijdspanne ’16 november 10.00 uur tot 16.00 uur’, met daaronder het bord dat waarschuwde voor de wegsleepregeling. Het wegslepen begon echter al op vrijdagavond 15 november.

Het heeft lang geduurd voordat de uitspraak bekend is gemaakt aan de betrokkenen en daarover is de gemeente ook aangesproken. De gemeente heeft daarvoor excuses aangeboden, net als voor de onterechte bekeuring.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant