Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Met de vrije (feest)dagen van mei in het verschiet: 'Blijf afstand houden'

Algemeen

WEESP Ondanks de eerste voorzichtige versoepelingen, zijn we er nog lang niet. Met de vrije (feest)dagen in mei in het verschiet, roept de gemeente Weespers op om de maatregelen in acht te nemen, ook bij de dodenherdenking op 4 mei. 

"Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. En daarmee ook de maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen werken, maar we zijn er nog lang niet. Nog steeds zijn en worden veel mensen ziek door het coronavirus en overlijden er veel mensen aan", zo begint de gemeente het dringende verzoek. 

Ondanks eerste versoepelingen
"Ook al zijn er versoepelingen voor de jeugd ten aanzien van sporten en school ingesteld, het is van groot belang om de maatregelen nog steeds in acht te nemen. Zeker met alle feest- en vrije dagen in het verschiet. Het is voor iedereen een enorme opgave. Zeker als er in je directe omgeving misschien geen mensen zijn die getroffen zijn door het virus. Ook de vrije (feest)dagen die er in mei zijn maakt dat we toch graag dierbaren opzoeken of mee willen doen met de beperkte activiteiten die er zijn."

Als voorbeeld noemt de gemeente de herdenking van 4 mei. Burgers mogen tussen 14.00 en 18.00 uur bloemen leggen bij het monument op de Ossenmarkt. Ook daarbij dient 1,5 meter afstand van andere te worden bewaard. 

'Echt volhouden'
Burgemeester van Bochove: “Beste Weespers, al stemmen de geluiden gelukkig steeds positiever, we zijn er helaas nog niet. Er worden nog steeds veel mensen getroffen. We moeten echt volhouden. De maatregelen die zijn ingesteld zijn voor onze eigen gezondheid, voor onze naasten maar zeker ook voor de kwetsbaren in onze samenleving. In mei zijn er veel feestdagen. Normaliter trekken we er dan op uit en genieten we volop van festiviteiten en elkaars gezelschap. Helaas loopt het dit jaar anders. Blijf zo veel mogelijk thuis en neem de maatregelen serieus. Spreek elkaar er desnoods op aan als iemand het even vergeet.”


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant