Dochter Maud, mevrouw Van Spengen en dochter Jonna.
Dochter Maud, mevrouw Van Spengen en dochter Jonna.

Balkonscènes voor de jarige

Coronavirus

WEESP - 92 jaar is ze vandaag geworden, mevrouw Van Spengen. De bewoonster van de Wintertuin had dat graag zoals altijd met veel bezoek gevierd, maar dat zit er in deze tijd nu eenmaal niet in.

Mevrouw Van Spengen is nog zeer bij de tijd. De boodschappen laat ze nu even over aan haar dochters, maar om toch zoveel mogelijk contact met de buitenwereld te houden maakt ze dagelijks een ommetje en heeft ze leren omgaan met Whatsapp. Leuk, maar dat is wel wat anders dan een huis vol koffievisite natuurlijk.

Toch gaat haar verjaardag zeker niet ongemerkt voorbij. Om er iets speciaals van te maken, hebben dochters Jonna en Maud gezorgd voor een lekker feestontbijtje, chipolatataart bij de koffie en een groot spandoek boven haar balkon, zodat niemand eromheen kan dat ze vandaag jarig is.

Balkonscène
En dus zwaaien voorbijgangers, komen buren en kleinkinderen naar het balkon om mevrouw Van Spengen te feliciteren en worden er cadeautjes op de balustrade achtergelaten. Een dag vol balkonscènes dus. En vanavond, zoals ieder jaar op deze bijzondere datum, kijkt ze samen met haar dochter op televisie naar de herdenking op de Dam.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant