Een collega-ondernemer heeft bloemen voor de deur gelegd.
Een collega-ondernemer heeft bloemen voor de deur gelegd. Foto: Ingrid Voet

Lijstenmaker Reimund Nies overleden

Mensen

WEESP De winkeliers in het centrum van Weesp zijn geschrokken van het overlijden van mede-ondernemer Reimund Nies. De eigenaar van Lijstenmakerij Nies Feenstra in de Slijkstraat overleed op dinsdag 28 april onverwacht aan een hersenbloeding, zo is deze week bekend geworden.  

De familie heeft een aantal centrumondernemers met een rouwkaart op de hoogte gebracht. De klanten worden onder meer geïnformeerd middels een bericht op de website. Daar staat ook wat mensen kunnen doen als ze nog inlijstwerk hadden uitstaan of andere vragen hebben. Ook op de winkeldeur hangt een briefje met informatie. 

Meer dan een lijstenmakerij 
Reimund Nies opende in 1992 een lijstenmakerij in Weesp, toen nog in een pand aan de Nieuwstraat. Deze winkel werd door de jaren heen te klein en in 2000 betrok de ondernemer een groter pand in de Slijkstraat. Daar groeide Nies Feenstra uit tot veel meer dan een lijstenmakerij. De winkel is steeds meer verschillende producten gaan verkopen; van posters en kunstobjecten tot cadeauartikelen en zelfs officiële pasfoto's. Daarnaast kon men bij Reimund Nies terecht voor het laten restaureren van schilderijen en andere kunst.

Reimund Nies is 67 jaar geworden. Hij laat een vrouw en twee zoons achter. De nabestaanden laten weten dat er wordt gekeken naar een vorm waarin de winkel Nies Feenstra eventueel kan worden voortgezet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant