Afbeelding
Foto: Diederik Kratz

Sporten op de parkeerplaats en andere oplossingen

Algemeen

WEESP Na een kleine twee maanden wordt er in Weesp weer volop gesport. Door de versoepelde maatregelen blijkt er alweer veel meer mogelijk, zo laten steeds meer sportaanbieders in Weesp zien. 

Zo hebben Yamato Gym, For Better Shape en WVGV zich aangesloten bij het project Sportief Weesp van de Buurtsportcoaches. Zaterdag was de aftrap met outdoorlessen op de sportvelden aan de Papelaan. Kinderen konden hier kennismaken met de vechtsport in combinatie met kracht, technieken en conditietraining. Zij werden begeleid door Eric van Looijen van Yamato Gym en Trainer Marloes Kratz van For Better Shape. 


'Sporten verbindt kinderen', aldus Sportief Weesp. Foto: Diederik Kratz

Zij geven hiermee gehoor aan de oproep van de overheid dat kinderen - of ze nou lid zijn van een club of niet - weer moeten kunnen sporten. De trainers zetten zich hier belangeloos voor in, want: "Sport verbindt kinderen, het reduceert stress, het daagt uit en maakt het hoofd leeg." 

De komende weken zijn er elke dinsdagmiddag en zaterdag gratis lessen voor verschillende leeftijdsgroepen. Kijk voor meer info en aanmelden op www.sportiefweesp.nl. Hier zijn ook de andere beweegactiviteiten van de Buurtsportcoaches te vinden. 

Outdoor gym op de parkeerplaats
Ook het FysioTrainingscentrum Weesp pakt het creatief aan. Nu bekend is geworden dat de sportscholen nog een tijd dicht zullen blijven, verplaatsen zij hun activiteiten naar buiten. Het FysioTrainingscentrum heeft op de parkeerplaats een outdoor gym ingericht, waar sinds deze week weer groepslessen en personal training worden gegeven.

Volgens eigenaar Jeroen Donker wordt daar erg enthousiast op gereageerd. "De zwaardere toestellen kunnen we niet naar buiten slepen, maar met deze oplossing is 80% van ons lesaanbod toch mogelijk. Onze leden waren daar erg aan toe en vinden het een uitkomst. We hebben vakken gemaakt voor voldoende afstand en na elke training worden alle materialen ontsmet. Natuurlijk waren we het liefst open gegaan maar zolang dat niet kan, doen we het zo." 


Het FysioTrainingscentrum heeft een outdoor gym ingericht op de parkeerplaats. Foto: Hans Peijs

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant