Lege terrassen, zware tijden voor horeca-ondernemers.
Lege terrassen, zware tijden voor horeca-ondernemers. Foto: WeesperNieuws

Noodbudget gemeente om door de coronacrisis heen te komen

Algemeen

WEESP - Om belangrijke Weesper voorzieningen te kunnen steunen, willen burgemeester en wethouders een noodbudget vrijmaken van 500.000 euro.

Er zijn de afgelopen periode door de gemeente al de nodige kosten gemaakt door de coronamaatregelen. Dat kon uit bestaande budgetten bekostigd worden. Maar nu de crisis langer duurt en er meer kosten komen, wil het college een noodbudget vrijmaken met de bevoegdheid om geld uit te geven waar dit het hardst nodig is en adequaat te kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Geen reclame- en precariobelasting
Dat budget is enerzijds bestemd voor inwoners en ondernemers van de stad, en anderzijds om de maatregelen te bekostigen die de gemeente extra moet nemen. Zo heeft de Voedselbank een extra bijdrage gekregen van de gemeente en wil het college reclamebelasting en precariobelasting voor terrassen het eerste half jaar van 2020 niet innen.

Bovendien geeft het noodbudget de gemeenteraad beter inzicht in de kosten van het bestrijden van de crisis. Diezelfde raad moet overigens eerst nog instemmen met de noodpot. Daarover wordt woensdagavond vergaderd in de commissie AZM en op 27 mei valt het besluit in de raadsvergadering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant