Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD wil weten hoe het met de mondkapjes zit

Politiek

WEESP Krijgen de ambtenaren mondkapjes van de gemeente? En de burgers? Zijn ze überhaupt al ingekocht? Deze en andere vragen heeft VVD Weesp vorige week ingediend, laat raadslid Hawre Rahimi weten. 

Vanuit de politiek wordt voorzichtig aangestuurd om het leven weer op te pakken en al dan niet vrijwillig mondkapjes te dragen voor bepaalde gelegenheden, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. "Indien het dragen van een mondkapje verplicht wordt, is de gemeente Weesp dan hier op voorbereid?", wil de partij weten. De partij doet ook suggesties, zoals lokaal inkopen, een gezamenlijke inkoop met Amsterdam en een Weesper logo op gecertificeerde mondkapjes. 

De VVD vindt dat Weesp op bepaalde punten te weinig initiatief toont. De partij stelde in maart ook al vragen over het waarborgen van de dienstverlening: "Helaas is er toen ons inziens te laat ingegrepen om alle medewerkers goed thuis te laten werken (...) Regeren is vooruitzien en de gemeente moet haar verantwoordelijkheid pakken om de medewerkers en de burgers te helpen zichzelf te beschermen", aldus Rahimi.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant