Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Vivium werkt aan bezoekregeling

Coronavirus

WEESP - Goed nieuws in de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge gisteren: de deuren van verpleeghuizen kunnen, onder strikte voorwaarden, vanaf maandag 25 mei in principe weer op een heel klein kiertje open.

De bewoners van verpleeghuizen en hun families snakken na al die weken gedwongen scheiding naar een bezoekje.

In beide zorgcentra van Vivium in Weesp, Oversingel en De Hogeweijk, worden voorbereidingen getroffen om het bezoek zodra dat is toegestaan veilig mogelijk te maken. Daarbij wordt het protocol gevolgd uit de Handreiking bezoekregeling verpleeghuizen, die is gemaakt door brancheorganisaties Actiz, Alzheimer Nederland, V&VN, Verenso, NIP, Zorgthuis.nl en LOC Cliëntenraden.

Als het zover is mag iedere bewoner één vaste bezoeker ontvangen en gelden er strenge regels. Daarnaast mag de deur alleen open voor bezoek als er in het verpleeghuis geen corona is vastgesteld. Zoals bekend is dat in De Hogeweijk helaas het geval.

Zodra bekend is wanneer het bezoek in Oversingel en De Hogeweijk veilig opgestart kan worden, zullen eerst de familie van bewoners en cliëntenraden worden ingelicht, laat een woordvoerder van Vivium weten. De verwachting is dat hier eind deze week meer over bekend is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant