Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp wijst zijn Amsterdamse collega Femke Halsema waar zij moet tekenen om de ambtelijke fusie. Inmiddels worden de laatste stappen gezet van de daadwerkelijke fusie in 2022.
Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp wijst zijn Amsterdamse collega Femke Halsema waar zij moet tekenen om de ambtelijke fusie. Inmiddels worden de laatste stappen gezet van de daadwerkelijke fusie in 2022. Foto: André Verheul

Provincie geeft zegen aan herindeling Amsterdam/ Weesp

Algemeen

WEESP De fusie van Amsterdam met Weesp krijgt de zegen van de provincie Noord-Holland. 

Op 19/20 en 27 mei 2020 bespreken de raden van Amsterdam, respectievelijk Weesp het herindelingsadvies dat beide gemeenten hebben opgesteld. De provincie Noord-Holland moet op grond van de Wet algemene regels herindeling (wet arhi) het herindelingsadvies en een zienswijze toesturen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De concept-zienswijze is nu vastgesteld.

De provincie is tevreden over het zorgvuldige proces dat het gemeentebestuur van Weesp heeft doorlopen. Inwoners, maatschappelijk middenveld en omliggende gemeenten zijn voldoende betrokken om uiteindelijk te komen tot de keuze van Amsterdam als fusiepartner.

De Statencommissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB) bespreekt het herindelingsadvies en de concept-zienswijze op 15 juni. Nadat Gedeputeerde Staten eind juni de definitieve zienswijze hebben vastgesteld, wordt deze samen met het herindelingsadvies verstuurd naar de minister van BZK.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant