Afbeelding

Stichting Bewonersbelangen Weesp beschuldigt college van vriendjespolitiek

Algemeen

WEESP De Stichting Bewonersbelangen Weesp beschuldigt de gemeente van vriendjespolitiek richting woningcorporatie Ymere. Het gaat hierbij om de bouwplannen voor de Kostverlorenstraat. De stichting wil graag met Ymere in gesprek, maar aan een verzoek daarvoor is tot op heden geen gehoor gegeven.

De bouwplannen op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat en het aanpalende winkelcentrum Hogewey willen maar niet opschieten. De toenmalige directeur van Ymere en de toenmalige wethouder beloofden de bewoners dat er geen hoge gebouwen zouden komen, maar in de plannen die er kwamen en die er nu nog steeds zijn, is daar wel degelijk sprake van. Er komen twee gebouwen van elk vijf woonlagen en bovenop het winkelcentrum komt een woontoren met ook vijf verdiepingen, waardoor dat gebouw 22 meter hoog wordt. Omwonden zijn hier mordicus tegen.

Koopwoningen
“Met name de gang van zaken rond de koopwoningen boven het winkelcentrum is uiterst dubieus”, stelt de Stichting Bewonersbelangen Weesp nu, waarbij Ymere financieel bevoordeeld zou zijn. “Voor de omwonenden van de laagbouwwoningen zijn de 5 bouwlagen van de sociale huurwoningen een hard gelag.” Volgens de stichting treft ook de gemeenteraad blaam, want die heeft keer op keer niets gedaan met nieuwe bevindingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant