Afbeelding

Spannend kinderboek in de krant

Cultureel

WEESP  Het Verbond en het gruwelijke geheim van Herr Günther. Dat is de titel van het spannende vervolgverhaal voor kinderen in het WeesperNieuws.

Iedere week kunnen we zo de avonturen volgen van Anne (11), Harold en Ersan. Met z'n drieën vormen ze al sinds jaar en dag 'het Verbond', een detectiveclubje.

Weespse Titia Rieter schrijft een spannend kinderboek over de drie vrienden dat zich grotendeels afspeelt in Weesp. Het verhaal speelt in de zomer van 2020 en ook de coronacrisis heeft een belangrijke rol.  Pas na de zomer is het boek klaar, maar zo veel geduld hoeven wij niet op te brengen, want Titia schrijft in het WeesperNieuws nu al een vervolgverhaal waarin de drie vrienden de hoofdrol spelen. En waarin we heel veel bekende plekken tegenkomen.

Het verbond en het gruwelijke geheim van Herr Günther
Anne (11) verheugde zich op alle fijne dingen die ze deze zomervakantie zou kunnen doen met haar vrienden Harold en Ersan. Maar toen ze zag dat Harold de naam van hun groepsapp zomaar had veranderd in ‘Holiday Hangout’, terwijl ze al sinds jaar en dag met z’n drieën ‘Het Verbond’ vormden, maakte een akelig gevoel zich van haar meester.

Op de eerste ochtend van de vakantie zien Anne en haar broertje Jaap een krankzinnig tafereel in de achtertuin.

Morgen: Code Rood
Waarin Anne ontdekt dat haar ouders Suus en Guus, die in de regel best oké zijn - voor zover ouders dat kunnen zijn- gestoorder en gemener zijn dan ze ooit had vermoed en er voor Anne dus niets anders opzit dan over te gaan tot Code Rood.

Nog even teruglezen? Dat kan op weespernieuws.nl in de digitale edities van de krant.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant