Van de gemeente mag het allemaal wel wat groener in Weesp.
Van de gemeente mag het allemaal wel wat groener in Weesp. Foto: André Verheul

Win een eigen boom met een groen idee

Natuur en Milieu

WEESP De gemeente roept inwoners op om met een goed idee te komen om Weesp verder te vergroenen. De Weespers met het beste idee krijgen een eigen boom in de gemeente.

Deze oproep is een onderdeel van de wens van de gemeente om Weesp minder stenig te maken. Naast de mogelijkheid om met een kortingsbon groen aan te schaffen (zie ons bericht van eerder deze week), is de gemeente ook benieuwd naar ideeën vanuit de gemeenschap. De Weespers met het beste idee krijgen een eigen boom in Weesp. Op Nationale Boomfeestdag (deze is vanwege corona uitgesteld naar het najaar) gaan de winnaars samen met een wethouder hun eigen boom in Weesp planten. 

Speciale bon
Iedereen kan zijn idee opschrijven op de speciale bon die deze week op de gemeentepagina in WeesperNieuws staat (dit is ook de kortingsbon voor het groen), maar een mail naar info@weesp.nl met als onderwerp ‘Groen Beleid’ volstaat ook. Onderdeel van het nieuwe groenbeleid is dat inwoners de mogelijkheid krijgen openbaar groen zelf in te richten en te onderhouden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant