Afbeelding

Meldpunt Discriminatie in nieuw jasje

Algemeen

WEESP Het was verreweg een van de meest wonderlijke namen voor een gemeentelijke voorziening ooit: 'Antidiscriminatievoorziening Bureau Art. 1 Gooi en Vechtstreek.' Dat vinden de bestuurders blijkbaar uiteindelijk ook en dus gaat het nu verder onder de logische naam ‘Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek’.

De reden voor de naamswijziging is, zo laat de gemeente weten, om de herkenbaarheid en vindbaarheid en daarmee ook de toegankelijkheid van het Meldpunt Discriminatie verder te verbeteren. Er is meteen ook een nieuwe website aan  gekoppeld, die afgelopen week live is gegaan.

Het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek is een onafhankelijk bureau dat zich richt op het voorkomen en bestrijden van discriminatie. Inwoners uit Blaricum, Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Laren, Wijdemeren en Weesp die zich gediscrimineerd voelen of hiervan getuige zijn, kunnen een melding op het gebied van discriminatie bij ons doen. Daarnaast wordt voorlichting gegeven aan inwoners, organisaties en onderwijsinstellingen. Het Meldpunt Discriminatie maakt onderdeel uit van Versa Welzijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant