Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Museumvrienden zijn harder nodig dan ooit

Cultureel

WEESP De culturele sector heeft flink te lijden onder de coronacrisis. Zonder bezoekers geen inkomsten, dat geldt ook voor Museum Weesp. Daarom zoekt de Stichting Vrienden van Museum Weesp nieuwe museumvrienden. 

Musea mochten per 1 juni weer open, maar dit was voor Museum Weesp nog een brug te ver aangezien eerst de essentiële functies van het stadhuis weer mogelijk moesten zijn. Het ziet er nu naar uit dat vanaf 1 juli het museum weer (beperkt) open kan. 

Lastige periode
De maandenlange sluiting hakt er financieel in. Het museum wordt ondersteund door de Stichting Vrienden van Museum Weesp, en dat blijft de stichting ook in én na deze lastige periode doen. De stichting betaalt mee aan nieuwe initiatieven en onderhoud en uitbreiding van de collectie. Op dit moment telt de stichting vijftig vrienden en zes sponsoren. Om het museum door de coronacrisis te helpen, zijn nieuwe vrienden meer dan welkom. 

Vrienden van van Museum Weesp betalen jaarlijks een bijdrage van 25 euro. In ruil hiervoor ontvangen zij gratis entree, worden ze uitgenodigd voor de officiële opening van nieuwe exposities en krijgen ze korting op de Stadhuisconcerten. Vriend worden kan hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant