Afbeelding
Foto: Nora Schenk

CrossFit Weesp twijfelt over lidmaatschap na uitspraak CEO over George Floyd

Sport

WEESP - Vorige week deed de Amerikaanse CEO en oprichter Greg Glassman van het merk CrossFit een uitspraak die hem duur is komen te staan. Hij zei: “Wij rouwen niet om George Floyd”. Dat zorgde voor een storm aan kritiek en sindsdien hebben wereldwijd veel CrossFit boxen hun lidmaatschap opgezegd.

Ook Daan Bogaert van CrossFit 0294 heeft inmiddels aan zijn leden laten weten niet achter deze uitspraken te staan. “CrossFit heeft ons de afgelopen jaren veel gebracht. Niet alleen een trainingsmethodiek en een gezonde leefstijl maar ook een community waarin iedereen gelijk is. CrossFit is voor iedereen ongeacht leeftijd, huidskleur, religie of seksuele geaardheid!.”

Inmiddels heeft Greg Glassman aangegeven met pensioen te gaan en is er een nieuwe CEO aangetreden. Of de nieuwe CEO, Dave Castro, de wonden kan helen valt nog te bezien. Daan: “Dat er stappen ondernomen gaan worden staat vast maar wij wachten wel af welke stappen hij zal gaan nemen in het hervormen van CrossFit. Pas dan maken wij de keuze of wij aangesloten blijven bij CrossFit”.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant