Afbeelding

Boekhandels komen met Woeste Willem-actie voor de VoorleesExpress

Algemeen

WEESP De Weesper boekwinkel Pezzi Pazzi en de Bussumse boekhandel Los doen mee aan de actie 'Geef een prentenboek cadeau'. De gedoneerde boeken zijn voor de VoorleesExpress van de bibliotheek. 

In het kader van een leesbevorderingscampagne ligt het prentenboek ‘Woeste Willem’ nu in de boekhandel voor slechts €2,50. De opzet is dat mensen er twee kopen; een voor thuis en de ander gaat in een krat voor de VoorleesExpress. 

Voor alle kinderen
"Zeker in deze tijden is het leuk om er voor een ander te zijn. En deze actie is zo laagdrempelig, want met een mooi prentenboek maak je een kind altijd blij", aldus Angelique Salvaggio, eigenaar van PezziPazzi in Weesp. ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als doel om kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de campagne alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Bibliotheek Gooi en meer draagt bij aan dat doel. Niet alleen zijn kinderen tot hun 18e gratis lid van de bibliotheek, er zijn ook tal van initiatieven die het belang van lezen breder ondersteunen, zoals de VoorleesExpress. Hierbij komt een vrijwilliger gedurende een periode van twintig weken eens per week voorlezen bij een gezin.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant