Afbeelding
Foto: Pixabay

Doorzoeking in Weesp in omvangrijk onderzoek naar drugssmokkel

Politie & justitie

WEESP Mede aan de hand van een doorzoeking in Weesp heeft de rechtbank van Amsterdam gisteren het voorarrest van een 45-jarige Amsterdammer verlengd. Dat hebben het Landelijk Parket en de politie vandaag naar buiten gebracht. 

De man wordt verdacht van witwassen van crimineel geld en internationale drugshandel. De verdachte is op 8 juni aangehouden, maar in het belang van het onderzoek is daaraan door het OM niet eerder bekendheid gegeven. 

Doorzoeking Weesp
Op de dag van zijn aanhouding heeft de politie zes locaties doorzocht in Amsterdam, Weesp en Lopik. Daarbij is beslag gelegd op onder meer encrypted telefoons en (bedrijfs)administratie. De Amsterdammer is eigenaar van meerdere ondernemingen in verschillende branches en wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan de handel en export in verdovende middelen. Hij is vermoedelijk rechtstreeks betrokken bij een drugstransport van 300 kilo hasj, MDMA en amfetamine dat in augustus 2019 is onderschept in Letland. Ook in ontsleutelde PGP berichten van Ennetcom komt de Amsterdammer naar voren als internationale drughandelaar.

Over de verdachte en zijn ondernemingen zijn vorig jaar verschillende meldingen gedaan van ongebruikelijke transacties bij het meldpunt Financial Intelligence Unit. Hij zou de beschikking hebben gehad over miljoenenen euro's aan crimineel geld. Of de man ook in Weesp een bedrijf had, of alleen een pand, is niet bekend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant