Een zogeheten 'artist impression' van ontwikkelaar BPD van een straat in het project De Weesperschool.
Een zogeheten 'artist impression' van ontwikkelaar BPD van een straat in het project De Weesperschool. Foto: BPD

CDA dient motie in voor minder woningen De Weesperschool

Algemeen

WEESP Het CDA gaat vanavond in de gemeenteraad via een motie proberen de oppervlakte van het project De Weesperschool terug te brengen tot alleen de oppervlakte van de voormalige Jan Woudsmaschool. De partij vraagt het College van B en W om binnen de bestaande overeenkomst de mogelijkheden om het plan aan te passen te onderzoeken.

De Weesperschool is het project op het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool en een daarnaast gelegen stuk groen aan de Sinnigvelderstraat. In de huidige plannen gaat het om in totaal 88 woningen: twee blokken van elk veertig woningen en acht eengezinswoningen aan de Waarschapsstraat. Het CDA is hier altijd tegen geweest en heeft in het voorjaar de gemeente gevraagd of het besluitvormingsproces wel correct is verlopen. Het college heeft dit onderzoek afgerond en vindt, afgezien van een paar schoonheidsfoutjes, dat alles wel goed is verlopen. Het CDA neemt geen genoegen met dit antwoord en vindt dat het proces aan alle kanten rammelt.

Gekoesterd
De confessionelen vinden dat het groen in de wijk Hogewijk gekoesterd moet worden en niet versteend, dat omwonenden in hoge mate tegen de bebouwing van het grasveld zijn maar niet tegen bebouwing op het terrein van de voormalige Woudsma school en ook dat Weesper woningzoekenden wel veel behoefte hebben aan sociale huur en koopwoningen en/of woningen in het middensegment.

Raad van State
Het CDA meent dat te verwachten viel dat, door te kiezen voor een veel groter aantal woningen, het kader 'robuust groen' in het plangebied ondergeschikt zou worden en verwacht dat de omwonenden procedures tot de Raad van State zullen gaan voeren om de plannen zoals ze nu liggen tegen te houden.

Nu is er de laatste kans om Hogeweij 'toch nog te vrijwaren van nog meer steen ten opzichte van groen in de wijk.' Volgens het CDA is er namelijk nog niets verloren, zo heeft de geschiedenis geleerd: "Bij de besluitvorming voor bouw op de Groene Punt is er ook op het laatste moment een ander besluit genomen door de raad met acceptatie van de financiële consequenties." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant