Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesp sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Politie

WEESP Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Weesp hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, zo laat de gemeente weten.  

Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Weesp.

Vuist maken
Burgemeester Van Bochove benadrukt het belang van de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem. “Wij worden hierdoor beter in staat gebracht om een vuist te maken in de gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Een melding kan voor ons in samenwerking met de politie aanleiding zijn om in te grijpen. Naast de goede inzet van de agenten op straat en buitengewoon opsporingsambtenaren kunnen wij nu ook gebruik maken van de ogen en oren van buurtbewoners en ondernemers.”

Meld Misdaad Anoniem is bedoeld voor mensen die hun melding niet bij de politie durven of willen doen. Meldingen gaan bijvoorbeeld over verdenkingen van drugshandel, illegale prostitutie, fraude, mishandeling, en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat bij de organisatie centraal.

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via (0800) 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om een melding te doen via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant