Afbeelding
Foto: Pixabay

Positief saldo van 2,2 miljoen over 2019 zorgt voor vet op de botten voor dit jaar

Algemeen

De gemeente Weesp sluit 2019 financieel af met een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Verschillende begrotingsposten vielen voordeliger uit dan verwacht. Het eigen vermogen is in 2019 toegenomen met 1,5 miljoen euro. Een groot deel van dit resultaat wordt opgenomen in de algemene reserve.

Wethouder financiën Léon de Lange is blij met dit resultaat, waarmee meteen wat meer vet op de botten komt om de tegenvallers van dit jaar als gevolg van de coronacrisis te kunnen opvangen. “Wij kunnen er niet om heen dat er een pittige tijd aan komt, maar positieve cijfers bieden vertrouwen en geven mogelijkheden voor de toekomst.”

Niemand tussen wal en schip
In 2019 waren er een paar onzekerheden. Bij het vaststellen van de begroting voor 2019 was bijvoorbeeld nog niet duidelijk welke kosten de ambtelijke fusie voor Weesp met zich mee zou brengen. Inmiddels is bekend dat Amsterdam het overgrote deel van de kosten voor haar rekening heeft genomen.
Voor het sociaal domein kan geconcludeerd worden dat, zo stelt de gemeente, niemand in Weesp tussen wal en schip is gevallen. Dat komt onder andere door het openstellen van het sociaal loket, het meer actief inzetten op contact met de doelgroep en op concrete welzijnsvragen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant