Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Op safari in Museum Weesp

Cultureel

WEESP Verstopt tussen de museumstukken blijkt het een enorme beestenboel te zijn in Museum Weesp. Zaterdag gaat er voor kinderen een interactieve route door het museum van start. 

De leeuwen in het stadswapen, een ooievaar die van chocola houdt en de exotische vogels op het Weesper porselein: er zitten een heleboel dieren verstopt tussen de museumstukken. Met een speciale kijkroute kunnen kinderen op zoek naar deze dieren en zo spelenderwijs kennis maken met de kunst in Museum Weesp.

Nieuwe expositie
Kinderfeestjes zijn door de coronamaatregelen nog niet toegestaan in Museum Weesp, maar een uitje met het gezin mag gelukkig wel. Volwassenen kunnen hun culturele hart ophalen bij de nieuwe expositie over Jakop Slegt, het Weesper porselein en de andere vaste collecties. En vanaf 4 juli is er ook voor kinderen een interactieve route door het museum.

Met een boekje vol hints kunnen kinderen – met hulp van hun vader of moeder – op museumsafari, op zoek naar alle dieren die zich schuilhouden tussen de museumstukken. Na afloop krijgen de kinderen een aandenken.

Meer informatie over 'Beestenboel - een kijkroute voor kinderen' vind je op de website van Museum Weesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant