Wethouder Maarten Miner is blij met de toegankelijkheidsverklaring.
Wethouder Maarten Miner is blij met de toegankelijkheidsverklaring.

Website gemeente goed toegankelijk voor iedereen

Algemeen

Sinds gisteren staat op de website van de gemeente Weesp de zogeheten toegankelijkheidsverklaring.Met deze verklaring geeft de gemeente Weesp aan dat de website voldoet aan de richtlijnen van de overheid die gesteld zijn om de website toegankelijk te maken, ook voor inwoners met een beperking.  

Voor de gemeente Weesp is het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook digitaal. Daarvoor heeft de Rijksoverheid een keurmerk ontwikkeld waardoor zichtbaar is of de website toegankelijk is, de zogenaamde webtoegankelijkheidsverklaring. Tevens staat bij de verklaring dat, als er punten zijn die nog niet toegankelijk zijn, hoe de gemeente Weesp dit wil oplossen en op welke termijn.

Wat is webtoegankelijkheid?
Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen. Ook voor deze inwoners is het belangrijk dat de informatie op de website toegankelijk is. Wethouder Maarten Miner: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doenen overheidsinformatie moet dus voor iedereen toegankelijk zijn. Je merkt bijvoorbeeld in deze tijden van de coronacrisis eens te meer hoe belangrijk het is dat iedereen goed op de hoogte is  van de gevaren van het coronavirus, de maatregelen die tegen de verspreiding zijn genomen en nageleefd moeten worden. Als lokale overheid doen we ons best om deze informatie voor iedereen beschikbaar te maken.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant