Afbeelding

Wat later vanwege corona, maar Frida Bodisco Massink krijgt alsnog haar lintje

Algemeen

WEESP Vanwege de uitbraak van het coronavirus kreeg Frida Bodisco Massink -Jongejans op vrijdag 24 april via een telefoongesprek met waarnemend burgemeester Van Bochove te horen dat zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vandaag kreeg zij op het stadhuis de onderscheiding officieel opgespeld. Leuk detail: vanwege de anderhalvemeterregel speldde haar man de versierselen op terwijl Van Bochove aanwijzingen gaf.   

Bodisco Massink - Jongejans is na haar studie Sociologie in Utrecht haar werkzame leven gestart bij de Stichting Nieuwe Woonvormen. Ze ontwikkelde daar als een van de eersten modellen en protocollen voor inspraakprocedures. Daarna was zij jarenlang werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Bussum en vervolgens bij de gemeente Amsterdam. In Bussum hield ze zich bezig met verbetering van de dienstverlening en daar was veel belangstelling voor. Bij de gemeente Amsterdam bekleedde ze meerdere functies. Belangrijk werk verrichtte ze als projectleider Medisch Onderzoek Vliegramp Bijlmermeer. Belangrijk werk verrichtte ze als interim-voorzitter van de ‘Stichting Technika 10’, die in 1992 de Prins Bernard Cultuurprijs ontving.   

Vrijwilligerswerk
Naast haar werk, is ze binnen haar woonplaats Weesp decennialang actief in het vrijwilligerswerk. en ook de lokale overheid kon op haar inzet rekenen. Zo was zij van 1986 tot 1996 raadslid voor D66 waarvan de laatste 6 jaar als fractievoorzitter. Sinds 1997 is zij voorzitter van de Stichting Vrienden van de Weesper Synagoge, sinds 2000 is ze adviseur bij de Stichting accommodatiebeheer WVGV, in 2012 werd ze voorzitter van de Weesper bridgeclub ‘Stay Men’ en alweer zeven jaar is ze secretaris van de Weesper roeivereniging.

.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Afbeelding
We horen nog niet helemaal bij Mokum Algemeen 2 jul, 09:54
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief