In 2014 was het binnen huize Burggraaff 'De week van de erepenningen'.
In 2014 was het binnen huize Burggraaff 'De week van de erepenningen'. Foto: André Verheul

Betty Burggraaff overleden: 'Iedereen heeft een Betty in zijn leven nodig'

Mensen

WEESP Na een val van de trap leek Betty Burggraaff maandag eigenlijk best goed aanspreekbaar, vond haar man en huisarts Hans Burggraaff. Maar toen hij haar na een paar minuten bijkomen rechtop hielp, bleek het toch goed mis. De voormalige politica overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

We zouden nu een hele lijst kunnen publiceren met alles wat Betty voor Weesp heeft gedaan (veel, waaronder twintig jaar raadslidmaatschap voor het CDA), maar mooier dan de woorden van haar man kan het niet worden: "Ik mis Betty nu al enorm en Weesp zou haar ook moeten missen. Iedereen heeft namelijk iemand als Betty in zijn leven nodig. Weesp heeft een Betty nodig. Iemand die onomwonden zegt waar het op staat, ook al werd ze soms in de raadzaal onder de tafel tegen haar schenen geschopt. Iemand die opkomt voor mensen die dat zelf niet durven of kunnen. Ze was uitgesproken, kleurrijk en kon heerlijk onverwachts uit de hoek komen. Echt: wat een fantastische vrouw."

De rijkste vrouw 
Hans is erg verdrietig, maar wil niet in dat verdriet verzuipen: "Ik heb vaak gezegd: 'Betty jij bent de rijkste vrouw van Weesp'. We hebben samen zo'n prachtig leven gehad en zo veel mooie dingen meegemaakt. Onze huisartsenpraktijk, onze kinderen en kleinkinderen, onze maatschappelijke bemoeienissen. We hebben echt overal met volle teugen van genoten." Hij vertelt dat het met Betty de laatste jaren wel wat minder ging: "Ze leed aan afasie en dementie, maar kwam desalniettemin nog vaak en graag onder de mensen. Waar ze ook kwam, ze werd altijd aangesproken als ware ze de Koningin van Weesp. Dat vond ze prachtig. Daar wil ik al die Weespers die dat deden voor bedanken."

Betty's uitvaart is maandag 13 juli om 13.30 uur en is te volgen via mijn-laatste-ik.nl/live-burggraaff.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant