Afbeelding

Marktmeester Paul Grijpink overleden

Mensen

WEESP De marktmeester van Weesp, Paul Grijpink, is dinsdag overleden. Hij werd behandeld voor hartproblemen, liep vervolgens het coronavirus op en kreeg daar nog een infectie overheen, zo laat zijn vrouw Marieke weten. Hij heeft weken voor zijn leven gevochten, maar tevergeefs. 

Vanuit de marktkraamhouders wordt verslagen gereageerd. Volgens kaasboer Henk Scheer was het fijn samenwerken met Paul: "Hij was heel punctueel. Als marktondernemer wil je in je enthousiasme wel eens iets over het lijntje gaan, maar Paul bewaakte als gemeentelijk toezichthouder de marktregels streng en deed dat op een prettige manier." 

Droge humor 
Scheer zat ook met Paul Grijpink in de marktcommissie van Weesp en had dus veel contact met hem: "Paul had hele droge humor. Als je hem niet kende, moest je daar eerst even aan wennen, maar als je dat eenmaal door had kon je erg met hem lachen". De kaasboer gaat de Weesper marktmeester missen: "Paul wachtte altijd tot de laatste marktkraamhouder klaar was en wegreed en zwaaide je dan vriendelijk uit. Een fijn mens."

Tot in de puntjes
Ook Kees van de Gooise Poelier vond Paul een goede marktmeester: "Hij kwam elke dinsdag om 07.00 uur op zijn gemak aanfietsen, maar nam vervolgens de touwtjes strak in handen. Hij regelde alles tot in de puntjes en als er eens iets was, dan hoefde je maar te bellen en hij stond binnen een paar minuten voor je neus. Je kon altijd op hem rekenen." De polier noemt het heel wrang dat Paul nooit van zijn pensioen, dat al lonkte, zal kunnen genieten.

Paul Grijpink is 64 jaar geworden. Hij laat een vrouw en drie dochters achter. De uitvaart is aankomende woensdag, maar is vanwege het coronatijdperk alleen voor genodigden. Wel wijst Marieke op het online condoleanceregister dat ze heeft aangemaakt. Een bericht voor de familie achterlaten kan hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant