Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Reclamebelasting toch op gecombineerde heffing; gemeente corrigeert fout

B2b

WEESP Aan de ondernemers in het centrum van Weesp is dezer dagen ten onrechte een aanslag voor reclamebelasting over de eerste helft van dit jaar gestuurd. Het betreft een fout van de gemeentelijke belastingdienst van de gemeente Amsterdam die sinds begin dit jaar de inning van de gemeentelijke belastingen in Weesp regelt. Vandaag gaat hier namens deze belastingdienst een brief over uit aan de ondernemers.

Deze week kregen de ondernemers in Weesp de aanslag voor de zogeheten gecombineerde heffing in de bus. Hierin zijn alle gemeentelijke belastingen en heffingen over 2020 gecombineerd zoals die zij vastgesteld door de gemeenteraad. Dit jaar worden de ondernemers vanwege de coronacrisis vrijgesteld van de aanslag over de reclamebelasting over de eerste helft van dit jaar, maar deze was toch in de gecombineerde aanslag verwerkt. Dit wordt nu rechtgezet met een gecorrigeerde aanslag. De ondernemers worden hier per brief over geïnformeerd. Deze wordt vandaag verstuurd, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Inmiddels is ondernemersvereniging IVW hiervan al op de hoogte gesteld. Hier kwamen namelijk verontrustende berichten binnen over de aanslag, waarna de bal aan het rollen ging.

Na de zomer neemt de gemeenteraad een besluit of de reclamebelasting over de tweede helft van 2020 ook wordt geschrapt. De reclamebelasting wordt opgelegd aan ondernemers in het centrum van Weesp en heeft tot doel om bij te dragen aan gezamenlijke activiteiten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant