Afbeelding
Foto: André Verheul

‘Windturbines Aetsveldsepolder drie keer zo hoog als de Laurentiuskerk’

Algemeen

WEESP Het aantal handtekeningen onder de petitie tegen de mogelijke bouw van windturbines in de Aetsveldsepolder groeit met de dag. En er komen steeds meer mensen in actie. Deze week heeft betrokken buurtbewoonster Sandra van der Spruit familie, vrienden, kennissen, buurtgenoten en verder iedereen die hiervoor open staat opgeroepen de petitie die sinds begin juli online staan te ondertekenen. Zij meldt dat de tijd dringt omdat er al concrete plannen en tekeningen op papier staan om windturbines te plaatsen. “Deze zijn ruim drie keer zo hoog als de Laurentiuskerk in Weesp.”

Het verzet tegen de mogelijke bouw van windturbines in de Aetsveldsepolder groeit hard in zowel Weesp als Nigtevecht. Deze polder is aangewezen als zogenoemde zoeklocatie om windenergie te kunnen opwekken.
Vooral vanuit Aetsveld hebben veel mensen hier grote zorgen over en deze bereikten ook de gemeenteraad. Onlangs heeft de raad een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen de Aetsveldsepolder als zoeklocatie voor windturbines te schrappen. Alleen GroenLinks en D66 stemden tegen de motie.

De petitie kan hier worden ondertekend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant