Afbeelding

Tips voor als je je verveelt

Advertorial

Niet op vakantie? Dan kan het zomaar voorkomen dat je je gaat vervelen. De grote klussen in huis heb je misschien door de coronaperiode al aangepakt. Duik nu niet gelijk in het werk, maar pak dingen op zodat je na de vakantie uitgerust aan de slag kunt of zodat je straks wat tijd overhoudt. Welke dingen dat zijn? Wij maakten voor jou al een lijstje. 

Wandel je stress weg

Eerst even tot rust komen, is een must. En wandelen is daar een goede manier voor. Je hoofd leegmaken en de stres langzaam laten afnemen. Voorwaarde nummer één is wel je telefoon thuis te laten of op vliegtuigstand te zetten. Zo word je niet afgeleid en kun je genieten van het mooie uitzicht, de rust om je heen en vooral het moment met jezelf. Wil je een langere wandeling maken, neem dan je Kipling tas mee met water, zonnebrandcrème en snoepjes of crackertjes. 

Sportschool of naar de tennisbaan

Nog een manier om tot rust te komen, is te gaan sporten. Het klinkt tegenstrijdig, maar zo zet je je werk aan de kant en kom je door lichamelijke inspanning geestelijk tot rust. Bezoek de sportschool of nog leuker, bel je beste vriend of vriendin voor een potje tennis. 

Fris en fruitig

Ben jij helemaal bij en is je wasmand leeg? Nee, dan is nu het moment om een wasje te draaien. Bedenk daarbij hoe heerlijk het is als straks alle kleding weer schoon in de kast ligt en de mand leeg is. Misschien is ook je huis aan een grotere schoonmaakbeurt toe. Maak dan juist nu gebruik van dit moment. Muziek hard en boenen maar. Dan nog even naar de bloemist voor een grote bos bloemen en op de bank met een wijntje genieten van een schoon huis. 

Opgeruimd staat netjes

Eens per zoveel tijd is het fijn om je kasten eens op te ruimen. Want oh die kleding en tassen dames… De vakantie is daar een mooi moment voor. Begin klein, bijvoorbeeld met je ondergoed- of sokkenla. Heb je de smaak te pakken, pak dan het volgende aan. Voor je het weet, is alles onder handen genomen en zijn je kasten weer spik en span. En misschien is het daarna wel shopping time. Heb je veel schoenen en tassen opgeruimd? Kun je nu eindelijk met een goed gevoel die nieuwe Ted Baker tas scoren.

Nieuwsbrieven update

Word jij ook gek van de mails en nieuwsbrieven? Ga er dan nu even voor zitten en meld je af als je ze toch niet leest. Heerlijk hoeveel tijd je straks over hebt en hoeveel ergernis je dit bespaart.

Je apps organiseren 

Nog een klusje waar je eventjes tijd voor moet maken. De apps die je al maanden niet meer hebt gebruikt verwijderen. Herschik daarna alles wat je wel gebruikt. Het scheelt je een hoop geheugen en op deze manier is je telefoon ook weer beter gestructureerd.

Alles op een rijtje

Het maken van lijstjes kan heel rustgevend zijn. Maar het bedenken van wat je nog ooit wilt gaan doen in je vrije tijd, is tegelijk ook heel leuk om te doen. Maak ook eens lijstjes van welke gerechten je nog ooit nog wilt maken en welke bestemmingen wil je nog bezoeken. Wie weet brengt het je op goede ideeën. 

Een weekendje weg

Staan er leuke bestemmingen op je lijstje. Niets is leuker dan een (mini) break weg plannen. Leuk om uit te zoeken, fijn om naar uit te kijken en nog leuker om te doen. Google nu alvast naar leuke bestemmingen en kom helemaal in de sfeer door er een bijpassend muziekje bij op te zetten of gerechten uit het land uit te proberen.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant