Afbeelding
Foto:Nour Kayali

Jonge Syrische kunstenares exposeert in Weesp

Cultureel

WEESP De 14-jarige kunstenares Nour Kayali exposeert op zaterdag 8 augustus haar werk in Galerie De Ontdekking aan de Achtergracht 105.

Nour Kayali kwam als 9-jarige met haar ouders in Weesp wonen. De reden dat het gezin naar Weesp verhuisde was de verschrikkelijke oorlog in hun geboorteland Syrië.

Nour ging naar de Van Der Muelen-Vastwijk school en ontwikkelde zich tot een ijverig leerling op de basisschool. Inmiddels is ze 14 jaar en zit ze in de tweede klas van het VWO op het Vechtstede College.

De jonge Syrische blijkt talent te hebben voor tekenen, schilderen en het maken van kleine beelden. Nour heeft hier geen opleiding in gevolgd maar heeft het zichzelf aangeleerd. Nu wil ze haar werk graag aan de Weespers en de omgeving laten zien.

Dat gaat gebeuren op zaterdag 8 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur in de Galerie De Ontdekking aan de Achtergracht 105. Tijdens de expositie zullen ca 15 werken en diverse sculpturen van Nour Kayali te zien zijn. Entree is gratis en uiteraard worden richtlijnen van het RIVM nageleefd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant