Afbeelding

Buitenring A10 Noord wordt tussen Watergraafsmeer en Coenplein afgesloten

Algemeen

DIEMEN De buitenring van de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein is van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur afgesloten. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn in die periode afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan één uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open. Het verkeer wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden: Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort); verkeer naar en vanuit Amsterdam-Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op- en afritten op de A10 Noord binnenring. Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg.

In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis het asfalt op de buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren heeft Boskalis al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. Deze zomer volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Boskalis vernieuwt het asfalt en vervangt voegen bij bruggen en viaducten. De werkzaamheden gaan zeven dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren. Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.

Meer informatie over de werkzaamheden A10 Noord en A8 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord en www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA8. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant