Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Naleven coronaregels blijft van groot belang

Algemeen

WEESP “Corona is niet met vakantie. Mijn bijdrage in dit Gemeentenieuws dus ook niet. Het aantal besmettingen met corona stijgt fors. Ook in onze regio is er sprake van een stijging. Deze is gelukkig nog beperkt, maar toch…”

Met onder andere deze woorden laat burgemeester Bas Jan van Bochove op de gemeentepagina’s vandaag in WeesperNieuws alsook in een bericht op WeesperNieuws Extra gisteren weten dat er weer alle aanleiding is om alert te zijn op corona. Volgens hem lijken het op dit moment vooral jongeren die het virus verspreiden. “Het lijken op dit moment vooral jonge mensen die besmet worden. Zij worden kennelijk niet echt heel ziek, maar zij verspreiden de ziekte wel. Dat vormt een bedreiging voor kwetsbare personen en ouderen in hun omgeving. Niet echt ziek worden, leidt ook tot een grote nonchalance in gedrag. Je ziet in toenemende mate dat het heel moeilijk is voor heel veel van ons om de 1,5 meter afstand te bewaren. Ook ik moet er voortdurend alert op zijn.”

En toch, zegt hij, is het blijven voldoen aan de gestelde regels van grote betekenis. “Niemand is er mee gediend als er straks weer sprake is van een (intelligente) lock down. Als wij met elkaar voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de horeca en andere uitgaansgelegenheden, open willen houden, dan is het vasthouden aan de gestelde regels van grote betekenis. Spreek elkaar daar ook rustig op aan, we moeten het samen doen. En het naleven van die regels, ook door jongeren, blijft absolute noodzaak! Corona is niet met vakantie, de gestelde regels ook niet. De noodverordening is nog steeds van kracht. Daarom nogmaals: “Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten de huisgenoten ook thuisblijven. Werk zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd te drukke plekken. Was vaak je handen. Ben je tijdens de zomervakantie in een risicogebied geweest, ga bij thuiskomt dan 14 dagen in quarantaine. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.”

In elk geval leiden de nieuwe ontwikkelingen ertoe dat de Groene Punt voorlopig niet open gaat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant