Ereburgers van Weesp

Burgemeesterschap bijna garantie om ereburger van Weesp te worden

10 aug 2020, 08:59 · leestijd 2 minuten Algemeen
EXTRA
Prins Claus tijdens een wandeling door Weesp met burgemeester Kooiman bij de opening van de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Weesp op 12 mei 1975.
Prins Claus tijdens een wandeling door Weesp met burgemeester Kooiman bij de opening van de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Weesp op 12 mei 1975. Foto:Prins Prins Claus tijdens een wandeling door Weesp met burgemeester Kooiman. Prins Claus stelt afvalwaterzuiveringsinstallatie in Weesp in werking 12 mei 1975

Bij de opening van de Laurentiuskerk werd Cees van Vliet benoemd tot ereburger van Weesp. Een titel die slechts 69 keer eerder werd vergeven. Wie zijn de andere ereburgers van Weesp? WeesperNieuws zoekt het uit en zet deze zomer elke week een ereburger op het erepodium. Vandaag een rondje langs de burgemeesters.

Natuurlijk moet de huidige waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove over pakweg anderhalf jaar voor het ereburgerschap van de gemeente Weesp nog worden voorgedragen. Dat is nu eenmaal de voorwaarde. En speculeren of hij ook ereburger wordt van ..