Afbeelding

Actieborden rond Aetsveldsepolder

Natuur en Milieu

WEESP Rond de Aetsveldsepolder verschijnen steeds meer actieborden om plaatsing van industriële windturbines tegen te gaan.

Afgelopen week zijn er borden geplaatst op de Lage Klompweg, De Klompweg bij Nigtevecht, langs de provinciale weg N236, bij de kruising Tong Ah - Aetsveld en bij Kidsworld langs de Kanaaldijk.

De gemeente Weesp heeft zich al uitgesproken tegen de plaatsing van windmolens. Tijdens de raadsvergadering op 22 juli j.l werd een motie ingebracht door het CDA om geen windmolens te plaatsen in de Aetsveldsepolder. Behalve Groenlinks en D66 stemden alle partijen voor deze motie. 

Petitie
Begin oktober beslist Provinciale Staten over het windmolenpark in de Aetsveldsepolder. Dit is de reden dat de actiegroep Stop Windturbines Aetsveld het actievoeren na de vakantieperiode weer heeft opgepakt. Op de website van deze actiegroep kan een petitie worden ondertekend om de plaatsing van de ‘circa 200 meter hoge energiereuzen’ tegen te houden. Inmiddels is de petitie bijna 2000 keer ondertekend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant