Afbeelding

Dokter Burggraaff met Weesper ‘teststraatje’ in Nieuwsuur

Coronavirus

WEESP Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur opende gisteravond de uitzending met de Weesper huisarts Hans Burggraaff, die achter de openschuivende deuren van zijn kleine teststraat tevoorschijn kwam. 

Het televisieprogramma wijdde de uitzending aan de problemen rond de coronatesten. De GGD kan de stijgende aanvraag naar coronatesten niet aan, maar zo vragen diverse partijen zich af: waarom blijft de GGD de testen dan naar de kleine ziekenhuislabs sturen, terwijl de grote ‘robotlabs’ meer dan voldoende capaciteit hebben. Het programma liet verschillende betrokken partijen aan het woord, waaronder de Weesper huisarts.


De ‘kleine maar fijne’ testlocatie van huisarts Hans Burggraaff. 

Ook dokter Burggraaff zegt klem te zitten door de vermeende halsstarrigheid in het huidige testsysteem. Mensen die zich bij hem lieten testen kregen de kosten niet vergoed. “Dus gingen ze naar de GGD-teststraat in Bussum en stapten zo de trein of de bus in om daar te komen. Dat wil je toch niet?”, zegt hij in het programma. Later in de uitzending werd bekendgemaakt dat de testen die Burggraaff in zijn garage afneemt voortaan wel worden vergoed. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant